Ono što odlikuje korektivno terapeutsku jogu jeste korišćenje mnogobrojnih pomagala i rekvizita (bolsteri, stolice, cigle, kaiševi, kanapi, pojasevi, štapovi, backbenderi itd). Ovi dodaci s utu da pomognu svakom učeniku da pronađe pravo poravnanje u pozi.Uz pomoć rekvizita svi položaji koji se praktikuju su jednako dostupni i početnicima i naprednim vežbačima, svih starosnih dobi, nivoa i zdravstvenih stanja.

Rekviziti pomažu da neke položaje izvodimo sa lakoćom, ostajemo u njima duži vremenski period, uradimo pravilno poravnjanje svakog dela tela. Koriste se i za poboljšanje razumevanja poza.

Sve alate za jogu koje poznajemo u praksu je uveo BKS Iyengar.

Joga blok– sa njim dobijate dodatnu podršku i stabilnost tokom vežbi joge. Koristi se da produžite svoje telo ako niste dovoljno fleksibilni u određenim vežbama. Dostupni su u različitim materijalima i jedan su od najčešće korišćenih rekvizita.

Joga pojas- pomaže da se istegnete na ispravan način. Sa njim minimizirate mogućnost povrede usled preopterećenja ili prekomerne rotacije. To je alta za više izduženja I fleksibilnosti uz održavanje pravilnog poravnanja u držanju. Sa ovim pohasom možete se više izdužiti, istegnuti ili duže ostati u položaju.

Joga konopci– njih ćete videte zakačene na zidove svakog centra korektivno terapeutske joge. Uglavnom se koriste za leđa, gde se koristi vuča na kičmi, čime se smanjuje pritisak. Javlja se gravitacija, kao prirodan oblik otpora, ali se telo otvara mnogo dalje.

Joga stolica– se obavezno koristi za stojeće joga položaje koji su mnogo teški, ili kao podrška za savijanje leđa, uvijanje I druge položaje koji mogu biti naporni. Čvrsta stolica podseća na običnu, preklopnu stolicu ali zato što joj nedostaje zadnji deo ona je savršen rekvizit za korektivno terapeutsku jogu.

Rođena u Prilepu, 1960. godine, gde je završila srednju medicinsku školu, a zatim diplomirala na Filozofskom fakultetu u Skoplju. 

Njeno zanimanje za jogu javilo se pre 30 godina, kada počinje sa kontinuiranim radom na sebi i bavljenjem ovom disciplinom.

Usavršavala je svoje znanje u Indiji, sa ciljem da otkrije mističnu tajnu promene koju ova drevna veština nudi svojim praktičarima. Kada je spoznala odgovore na tom putu, postavila je sebi novi izazov koji je i danas deo njenog svakodnevnog života. Promena navika polaznicima u AnaRado joga centru korektivno terapeutske joge kao i mogućnost da na tom mestu pronađu rešenja za različite životne i zdravstvene probleme.

Baš kada pomislite da ste probali sve i ništa nije dalo očekivane rezultate, tu je AnaRado centar korektivno terapeutske joge i Snežana Radojičić, kao primer da je sve moguće. 

Završila je

– Školu terapeutske joge u trajanju od 500 sati u Asana Andiappan College of Yoga Research Centre, u Chenaju
 – Školu za instruktore Hatha Yoge kod Dragana Lončara, 
– Školu za instruktore u AbhayaranyaYogpeet school u Rishikeshu,
– Školu za instruktore u Yoga &Reiki u Shri Sant Sewa Yogu ashram (Hymalayan Yoga Academy),
– kurs za Thai Yoga masažu u Sunshine House u Grčkoj. 

U više navrata boravila je i sticala znanja u Internacionalnom Sivananda Yoga Vedanta Centru, Iyengar školi u Omkarananda Patanjala Yoga Kendra.

Pohađala je časove Iyengar yoge u Ramamani Institutu u Pune, Iyengar skolu u Yogabyasa – Matunga kod Zubina Zarthoshtimanesh i IyengarYogashraya školu u Mumbaiju.

Prisustvovala je časovima Ayurvede, u Svazha Ayurvedskoj Klinici u Kumily, Kerala. U svojoj biografiji Snežana Radojičić ima i dva završena on line napredna iyengar yoga kursa, 101 i 201, kod Carrie Owerko.

Član je više godina Yoga Alliance i Evropske Yoga Federacije (EYF) kao I Internacionalne Asocijacije za Yoga terapeute (IAYT).

Putovanja u Indiju i pohađanje nastava u prestižnim školama opredelilo je njen izbor da se posveti terapeutskoj jogi. Veliko iskustvo na polju proučavanja, rada i vežbanja ove drevne discipline učinilo je da Snežana nije tek predavač i instruktor već neko ko odlično percepira nedostatke svojih polaznika, i neumorno radi na njima – kako kroz same sekvence joge, tako i kroz praktične savete.