Zapis se piše na Baliju - korak u novi život

Da li ste nekada posetili Bali, ostrvo raskošne lepote, čudesnih svitanja, mesto na kojem mir i lepota postoje u svom izvornom obliku, a čudesa postaju sastavni deo svakodnevice?

Ako niste ovo je prilika. Ako jeste, ovaj put ga doživite na jedinstven način. AnaRado Yoga Centar u saradnji sa Manga Trip agencijom organizuje jedinstveno putovanje u kojem ćete uspeti u nemogućem, napraviti finu sponu između upoznavanja kulture i života u zemlji u kojoj vreme ima svoju računicu, a život posebno značenje sa intenzivnom školom za instrukture Korektivno terapeutske joge.

Boravak u ovoj zemlji i školovanje za Instrukture Korektivno terapeutske joge traje mesec dana (300 časova ) ili 15 dana (150 časova) i podrazumeva intenzivni program pod nadzorom iskusnog Učitelja, časove teorije i prakse ove drevne veštine vežbanja ali i življenja, te dodatne predavače i neophodnu literaturu. Broj polaznika je ograničen po putovanju kako bi posvećenost svakom pojedincu bila potpuna i učinkovita.

Ako se odlučite za kraći program (15 dana, 150 časova), edukaciju možete nastaviti u dogovoru sa svojim Učiteljom, možda opet na nekoj egzotičnoj destinaciji.

Nakon završene edukacije i prolaska kroz program učenja Snežane Radojičić koja je svoja bogata iskustva sticala decenijama u prestižnim školama u Indiji, polaznici dobijaju priznate sertifikate podržane od strane međunarodnih joga organizacija (European Yoga Federation – EYF, The International Association of Yoga Therapists – IAYT). Snežana Radojičić je dugogodišnji joga Učitelj kroz čiji studio su prošle bezmalo nekolike generacije Beograđana ( više informacija na linku https://anaradoyoga.com/ ).

Ako ste planirali da promenite život ili mu udahnete novu snagu, ako smatrate da ste zaslužili bajkovitih mesec dana na mestu na kojem se čuda rađaju, ako želite da upoznate novu kulturu i osetite damar neke daleke zemlje a da se pritom iz nje ne vratite tek kao turista, već sa iskustvom dužeg boravka onda ste pažnju zadržali na pravoj ponudi. Ako uz to pomišljate da promenite profesiju, naučite nešto novo, steknete diplomu koja vam može promeniti tok života ili tek da učinite nešto za svoje zdravlje i izgled, onda je rezervacija izgledna. Razmislite. Neka Bali bude vaš prvi korak u život koji želite.

Na kraju edukacije polaznici dobijaju mogućnost nastavka školovanja za sledeći nivo Yoga Učitelja, u Beogradu ili već nekoj drugoj destinaciji.

Namaste!

FAQ 1. KOME je namenjena ova edukacija?

Škola Korektivno terapeutske joge ne poznaje ograničenja, te godine, iskustvo i fizička spremnost učenika nisu nikakav selektivni faktor. Jedini uslov za bavlјenje ovom jogom i upoznavanje sa osnovama veštine i učenja jeste dobra volјa, želјa da pomognete sebi i drugima, te potreba da nešto bitno promenite u svom životu.

Korektivno terapeutska joga je idealan način prevencije i korekcije psihofizičkog stanja, posebno za ljude koji mnogo vremena provode za računarom, stoje nepravilno, imaju ponovljene ili uslovljene pokrete tokom dana, napeti su i pod stresu ... Najbolji i najvidljiviji rezultati bavlјenja ovom jogom, dokazani na svetskim klinikama i opisani u naučnim časopisima su kod skolioze, kifoze, lordoze, spondiloze. Takođe, upoznavanje osnova ove joge, program praktičnih i terorijskih časova čini temelј pouzdanog znanja koje može ne samo učiniti lepšom i kvalitetnijom vašu i svakodnevicu vaših bližnjih, već je i prvi korak ka potencijalnom menjanju profesije, a s njom i načina života.

2. KOLIKO vremena se posvećuje edukaciji na dnevnom nivou tokom boravka na Baliju?

Praktični deo edukacije podrazumeva dva puta po dva sata dnevnog vežbanja joge, te dva puta po jedan sat rada na vežbama disanja. Teorijski deo podelјen je na časove koji se svakodnevno održavaju u trajanju između dva i tri sata a kroz koji polaznici usvajaju nova znanja. Predavanja su interaktivna, zahtevaju aktivno učešće, proveru znanja i diskusionog su tipa. Takođe, sastavni deo programa čini i jutarnja mediticija na plaži.

Literatura i matrijali za rad su obezbeđeni za sve polaznike. Na kraju edukacije polaznici polažu testove kojima potvrđuju usvojeno znanje.

Rad sa polaznicima podrazumeva individualni pristup.

Nastava se odvija na srpskom i engleskom.

3. U KOJIM međunarodnim organizacijama je priznat sertifikat koji se dobije nakon obuke? AnaRado Yoga Centar, kao i Snežana Radojićić, su registrovani u :

http://www.europeanyogafederation.net/ (Evropska joga federacija, akreditovan program obuke AnaRado Yoga Centra )

iayt.org/default.aspx / ( Internacionalna asocijacija joga terapeuta, Snežana Radojićić i AnaRado Yoga Centar su registrovani članovi)

Sticanjem sertifikata od 300 časova obuke, otvarate mogućnost registracije kao Yoga Instruktor po pravilima pomenutih organizacija.

4. Ukoliko ne vidim profesionalni izazov, gde mogu primeniti ZNANJA stečena u ovoj školi ?

Korektivno terapeutska joga može biti profesija, unosna, ali pre svega to je stil života, umeće da pomognete sebi, održite svoje telo vitalnim, pobolјšate svoje i zdravlјe svojih bližnjih tehnikama koje imaju lekovito dejstvo na mnoge bolesti. Ukoliko pak nakon obuke poželite da svoje iskustvo pretočite u zvanje Instruktora Korektivno terapeutske joge, prenesete ga drugima, mi ćemo vam biti podrška.

5. Da li mi ovo može pomoći da izaberem NOVU PROFESIJU ili osnažim TRENUTNO ZANIMANJE?

Sa stečenim znanjima i sertifikatom ukoliko imate takvih afiniteta vama je otvarena ova mogućnost. Kao i u drugim polјima učenja, učenje i rad joge podrazumeva permanentan rad na sebi i stalnu nadogradnju. Pre nego što krenete sa samostalnim radom neophodna je praksa koju stičete nakon završene škole, uz pomoć Učitelјa i instruktura.

Instruktor ili Učitelj Korektivno terapeutske joge je poziv koji ne isklјučuje vaša druga zanimanja i radne obaveze. Ako ste već u poslu koji ima zajedničke tačke sa jogom (fiziterapija ili bilo koji deo medicine, masaža, homeopatija, sport, holistička praksa, nutricionizam, psihologija, itd), nova znanja možete implementirati u već postojeća i primenjivati ih u praksi.

6. Da li možemo da se UPOZNAMO pre moje odluke da vam se pridružim na ovom putovanju? Naravno. Ako imate bilo kakva dodatna pitanja ili samo želite da osetite našu energiju, vrata našeg studija su vam uvek otvorena. Potražite nas preko sajta www.anaradoyoga.com ili nas nazovite : 0653355626.

Zakažite svoje vreme, sa radošću ćemo vam se posvetiti.

7. Da li i u kojim uslovima odobravate POPUST?

Da. Molimo vas da se za sve tehničke detalje obratite agenciji Manga Trip. Obezbedili smo vam odlične popuste pod određenim uslovima. Iskoristite mogućnost.
српски