Šta je to joga, i po kojim metodama koje se primenjuju, razlikujemo jednu od druge joge?

Prilikom praktikovanja joge postoje različiti pristupi, no bez obzira na koju se metodu oslanja, mi govorimo o jedinstvenoj disciplini- jogi, koja se nalazi u osnovi svakog ovog vežbanja download videos from instagram story. Različiti pristupi i metode koje se koriste pokzatelj su nepresušnih mogućnosti koje joga nudi.

Jedini uslov za bavljenje njome je dobra volja učenika. Način vežbanja koji mi praktukujemo je terapeutski pristup položajima. Zahvaljujući Iyengar metodi po kojoj se radi i korišćenju pomagala, u istoj meri je prilagođen i početnicima i joga instruktorima live video from facebook. Joga koja podrazumeva terapeutski pristup položajima prozor je u novo viđenje drevne discipline, koja pored svih aspekata i dobrih strana ima i onaj jedan koji se često zanemaruje a to je preventiva i pomoć u lečenju različitih bolesti. Tek u pojedinim centrima joge u Indiji dostupno je znanje o ovom vidu joge- kako kroz sistem vežbi pomoći u lečenju pojedinih bolesti. Rezultati su se pokazali fantastičnim rolling sky. Recimo samo jedna asana koja se izvodi uz pomoć bolstera i čije trajanje ne treba da prelazi 30 minuta, radi sa trista tački u našem organizmu. U kombinaciji sa tehnikama disanja, i ishranom, ova joga pravi pomake po kojoj bi joj pozavidela i klasična medicina.

P?
Ko dolazi na naše časove?

O.
Na časove joge u Ana Rado Yoga studiu dolaze učenici različitog doba, od 14 do 75 godina Download windows 10 with key. Ono što istinski spaja ove ljude različitih obrazovnih i karakternih profila je želja da urade nešto dobro za sebe, ili, neretko, okrenu novi list u životu. Njihova iskustva govore u prilog tome da ih je joga učinila fleksibilnijim, fizički spremnijim, staloženijim i srećnijim ljudima koji na svoje probleme, zdravstvene i životne gledaju iz perspektive čoveka koji zna da ih može prevazići herunterladen. Uostalom, dođite na probni čas, upoznajte naš tim, i osetite blagodeti joge.

P?
Šta možete da uradite za dva sata?

O.
Joga koja nema istinske veze sa Indijom, odnosno njena zapadna varijanta, obično jogu tretira kroz sistem istezanja, brzog menjanja asana, i svodi vežbanje na fizički aspekt dicipline herunterladen. Ambijent u kojem se vežba je najčešće studio opremeljen za sve vrste fizičkih vežbi. Ovakva joga obično traje od 45 do sta vremena. Druga joga koja se praktukuje je ona koja se bazira isključivo na tehnici disanja i nekoliko asana u toku vežbanja i meditaciji. Ona takođe traje između sat, sat i petnaest minuta, i za razliku od prve obično je prate ambijentalni indijski stil i insistiranje na duhovnoj potki joge happy birthday song download. Bez želje da potcenjujemo bilo koju jogu, jer svaka ima svoje pobornike, smatram da terapeutska joga predstavlja precizno izbalansiran odnos između fizičkih vežbi, asana, pranajame, i nidra joge, a sve u trajanju od dva sata. Svako skraćivanje vremena zahtevalo bi i narušavanje pomenutog balansa. Bez žurbe, polako, učitelj se posvećuje svakom učeniku, budno prati položaj, vreme provedeno u položaju, insistira na dobro urađenoj vežbi bibi and tina games for free. Ova joga je aktivna, zahteva potpuno učešće vežbača, radi sa mišićima, popravlja položaj tela, ali ne zanmaruje ni značaj vežbi opuštanja i disanja. Ambijent je opremljen pomagalima, i prilagođen isključivo joga vežbanju, i po svedočenju učenika, budi osećaj prijatnosti, topline, i sreće.

P videos von youtube downloaden iphone app?
Kako joga utiče na hronične bolesti?

O.
Joga odavno nije samo hobi ljubitelja istočnjačkih učenja. Priznata od strane medicine, ona je postala predmet mnogih istraživanja naučnih centara širom sveta. Tako su istraživači sa Univerziteta u Zapadnoj Virdžiniji otkrili su da je Ijengar joga efikasnija u smanjivanju bolova i poboljšanju raspoloženja od standardnih medicinskih tretmana za bolove u donjem delu leđa herunterladen. Takođe, ova joga popravlja balans i sprečava padove kod žena starijih od 65 godina. Naučne studije uvrdile su sledeće činjenice:

1. Uz standardnu terapiju za dijabetes vežbanje joge može dovesti do stabilizovanja nivoa šećera u krvi,
2. Vežbanja joge dovodi do pada indeksa telesne mase kod vežbača.
3. Posle nekoliko godina vežbanja popravlja gustinu kostiju kod starijih osoba.
4. Joga snižava faktore rizika za dobijanje srčanih bolesti poput visokog krvnog pritiska, holesterola i šećera u krvi
5. Povećava kapacitet pluća.
6. Četiri nedelje vežbanja Iyengar joge efikasno smanjuje intenzitet bola u vratu.
7. Pomaže uklanjanju anksioznosti i povećava nivo gama aminobuterne kiseline, koja se bori protiv depresija i poremećaja anksioznosti
Spisak bolesti koje joga preventivno sprečava ili leči jednak je vrstama bolesti. Zanimljivo je pomenuti da recimo u Nemačkoj sve veći broj Osiguravajućih društava svojim klijentima nadoknađuju deo troškova za pohađanje kurseva yoge. U SAD je yoga doživela najveću afirmaciju, pomenućemo samo neke od institucija koje primenjuju yogu u preventivne i terapeutske svrhe:

Joga podmlađuje

Ono što se prvo uoči kod osoba koje redovno upražnjavaju jogu jesu bela, zdrava stopala. Vene i tamnosiva boja uobičajena kod ljudi koji veći deo vremena provode u sedećem položaju u jogi ne postoje.

Takođe, upadljivo je zategnuto lice, manje bora u odnosu na godine vežbača i zdrava boja kože. Razlog tome leži u obrnutim položajima koji zamenjuju 30 minutni kozmetički tetman ili masažu lica u salonu, zatim pravilno disanje i fizička aktivnost. Posle četiri meseca bavljenja jogom vidljivo se smanjuju usekline od dubokih bora, koža lica se postepeno pegla, a unutrašnje zadovoljstvo koje isijava dodatno utiče na utisak da se osoba prolepšala. U ovoj činjenici leži i objašnjenje zašto osobe koje su aktivne u javnom životu obavezno rade jogu.

српски