Studio
za korektivnu yogu

Pomozite svom telu da se opusti

Terapeutska yoga


Terapetuska joga je spoj istančanog odnosa joga terapeuta prema pojedincu, učeniku, i njegovim fizičkim i mentalnim obrascima, te tegobama sa kojima se suočava, i Iyengar metoda, uz pomoć kojih joga nije tek puko istezanje već savršen način brzog i efektivnog rada na sebi.

Vedrina umesto straha

Strah je emocija koja je stasavala zajedno sa čovekom. Ali prvobitan strah od prirode, u savremenom trenutku postao je mnogoglava hidra - Savremeni čovek strepi od nepoznatog, strepi od budućnosti, od zla, nemaštine, bolesti, iracionalnih stvari. ..Ankcioznost je postala bolest budućnosti, a bogata literatura na ovu temu, stručni saveti, psihološke radionice prepoznaju se kao jedine adrese za pomoć. Međutim, zanimljiva studija koju je radila jedna istraživačka kuća u SAD navodi podatak da među 1000 ispitanika koji redovno vežbaju jogu ne postoji ni jedan podložan depresiji, anksioznosti i psihičkim poremećajima. Objašnjenje leži u činjenici da sem što radi na oblikovanju tela i zdravlju, joga oblikuje i pogled na svet. Vedrina je prva manifestacija joge.

Joga vežbe
put do zdravlja


Kada kažem joga mislim na umeće dovođenja duha i tela u potpunu ravnotežu. Ravnoteža znači da u moru stresova kojima smo svakodnevno izloženi, sistem joga vežbi nas čini imunim na loše vibracije, mirnim iznutra, vedrim i rasterećenim. Joga nudi savršen balans unutar organizma, otklanja bolove i tegove, oblikuje telo i najbitnije, čini nas srećnijim i spremnijim da se suočimo sa životom.

Zasto je istrajnost kljuc uspeha


Kao što se uljana zrna moraju presovati da bi dala ulje, a drvo zagrejati da bi se upalila vatra, tako i jogini moraju istrajavati u vežbanju da bi došli do savršenstva. Otuda su reči sadanu i abjasu, koje označavaju istrajno vežbanje, posebno naglašene u joga spisima. Tajna uspeha u jogi je stalna vežba, a ne zdravstveno stanje, godine ili fizička spremnost.

Na sunčanoj strani života

Studio Ana Rado yoga sem što bez svake sumnje jeste jedan od najlepših i najbolje opremljenih studia u gradu, bez dodatnog učitavanja, svakako je, po oceni samih vežbača, i izmaštani kutak u kome neprikosnoveno vladaju mir i radost. Prostrani studio odiše vedrinom i prozračnošću, a pečat ovom malom univerzumu dala je učiteljica Snežana Radojičić koja svakog člana velike družine dočekuje sa osmehom i nesavladivim entuzijazmom. Prostor je u potpunosti prilagođen vežbanju yoge. Pored rekvizita koji su dostupni svakom vežbaču, studio po izboru enterijera liči na pravu malu yoga kuću u kojoj pored velikih i malih statua Bude, pažnju privlače pažljivo odabrani detalji- oslikanih abažuri, retko kamenje, fontane i male zen bašte. Studio Ana Rado yoga autentičan je i u duhu Indije osmišljen prostor u kome je vežbanje zaista mali znak pažnje koji možete priuštiti sebi .

Stazama Iyengara

Ime koje je zadužilo nauku o jogi i sve savremene vežbače svakako je B.K.S. Iyengar. Kroz dugogodišnje iskustvo on je sistematizovao preko dvesta asana i pranayama tehnika, pri čemu je ustanovio anatomske principe na kojima se one zasnivaju. Svaka i najmanja nijansa u položaju tela je bitna, i Iyengar je insisitirao na tome, kako bi se prodrlo do dubokih anatomskih slojeva tela, što Jogu čini izazovnom za inteligenciju, telo i um. B.K.S.Iyengar je razvio terapeutski pristup položajima. Osmislio je metod modifikujući položaje, kako bi ljudi sa zdravstvenim problemima kao i pacijenti sa invaliditetom, iz njih izvukli najveće koristi, tako da je poznat i kao stručnjak u tretiranju kompleksnih medicinskih problema.